האימפקט החברתי – מדד לחיים משותפים

מאיר אלרן, שמואל אבן, כרמית פדן, משה בר סימן טוב, אפרים לביא, פנינה שרביט ברוך ותומר פדלון – 6.1.2021

האימפקט החברתי – מדד לחיים משותפים

האימפקט החברתי – מדד לחיים משותפים
בשנת 2021, כחלק מתהליך אסטרטגי שנתמך על ידי UJA- הפדרציה של ניו יורק, ביצענו סקרים בקרב בוגרי הגרעינים ובקרב ילדי הרווחה שלקחו חלק בפעילות, זאת בכדי להעריך את ההשפעה החברתית של גרעיני אודי בהשגת שתי המטרות העיקריות שלה (שבירת חומות בין מגזרים ושבירת חומות בין מעמדות חברתיים). הסקר הראה יעילות גבוהה בכל הפרמטרים שנבדקו:

מדד החיים המשותפים – שבירת חומות בין מגזרים:

מדגם הסקר כלל 120 בוגרים בגילאים שונים, ממגזרים וגרעינים (קבוצות). ההתפתחות האישית של החברים הוערכה על פני 4 פרמטרים:
א. פיתוח מנהיגות איכותית הכוללת פתיחות בפני האחר והשונה, והיכולת להיות סוכני שינוי ביצירת חברה סובלנית. 85% מהבוגרים העידו כי המעורבות בקבוצה תרמה רבות לפתיחותם לאנשים שונים מהם.
ב. גיבוש תפיסות ושיטות המצביעות על יכולת ניהול קונפליקטים מורכבים באופן המכבד את האחר. למעלה מ-80% מהבוגרים הציגו עמדות ושיטות המצביעות על יכולת לחיות עם האחר (הדתיים עם החילונים, החילונים עם הדתיים), לעומת 50% מהציבור (מחקר מכון פאו 2016). בוגרי הגרעינים הוכיחו שהם מסוגלים להציע פתרונות לדו קיום מול כמה מנקודות הסכסוך של החברה הישראלית (תחבורה ציבורית בשבת ועוד), מבלי לוותר על המאפיינים הייחודיים של כל מגזר וערכי הליבה שלו.

ג. פיתוח אתוס הרואה בתרומה לקהילה ולמדינה דרך חיים. 80% מהבוגרים אמרו כי השנים בגרעין השפיעו בהחלט על רצונם לתרום לחברה כדרך חיים וכיום הם אכן נוהגים כך.
ד. פיתוח תחושת מסוגלות עצמית, ערכים, ענווה וזהות מעוצבת. 73% מהבוגרים הסכימו כי הצטרפות לקבוצה משפיעה באופן דרמטי על צמיחתם האישית (4 ומעלה בסולם של 5 נקודות).

מאמרים נוספים שאולי יענינו אותך